menu
Word Lid
Gemeente creëert parkeerprobleem in Daal

Sinds kort mogen auto’s in de Daalstraat te Denderhoutem plots niet meer op straat geparkeerd staan. De bewoners van de Daal kregen een brief in de bus van de politie waarin gedreigd wordt met boetes wanneer deze nieuw opgelegde regel niet minutieus opgevolgd wordt. Desgevolgend dienen de mensen die niet beschikken over een garage of oprit zich te parkeren in de zonnestraat. Bewoners die bezoek wensen te ontvangen, dienen aan hun gasten te vragen om hetzelfde te doen.

En de daad werd meteen bij het woord gevoegd, de eerste boetes werden reeds uitgeschreven, waaronder aan een niet nader genoemde bewoner die invalide is! Als men de vereisten voor een straat waarin straatparkeren nog zou toegestaan worden zou doortrekken naar de rest van de gemeente, zou 2/3 van de straten ongeschikt verklaard worden voor straatparkeren.

Onze fractie vraagt zich af: wie heeft de opdracht tot deze actie van de politie gegeven? Op basis waarvan werd deze parkeerregel plotsklaps aangepast? Zijn er klachten binnengekomen?

Bestaat er geen mogelijkheid om, in de breedste stukken van de Daalstraat, toch parkeerplaatsen te voorzien? Als de gemeente toch zo inzit met de verkeersveiligheid van deze straat, kan ze misschien beginnen met het terugplaatsen van de dodehoekspiegel in de eerste scherpe bocht, komende van de Zonnestraat.

HLN: https://www.hln.be/haaltert/pa...

Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF