menu
Word Lid
Gemeenteraad keurt voorstel Vlaams Belang unaniem goed.

De zone 30 in de dorpskern van Denderhoutem wordt nog verder uitgebreid.

Bron: HLN (Claudia Van den Houte, 27-10-20)

Momenteel geldt er een zone 30 vanaf de Iddergemse Steenweg – Eigenstraat – Adv. De Backerstraat – Molenstraat en een deel van het Dorp. De zone 30 stopt op twintig meter voor de kerk van Denderhoutem. Vanaf daar mogen automobilisten opnieuw 50 km/uur rijden. Volgens Vlaams Belang is dat niet logisch en houdt het zelfs een gevaar in voor mensen die de kerk in- en uitgaan, en voor de klanten van de handelszaken.

Gemeenteraadslid Jan Schelfhout (Vlaams Belang) deed op de gemeenteraad een voorstel om de zone 30 uit te breiden. “We zijn geen voorstander om overal zone 30 toe te passen, maar in Denderhoutem vinden we het logisch voor de veiligheid om ze uit te breiden, enerzijds tot het kruispunt Nieuwstraat/Ankerstraat, en anderzijds tot het einde van het plein Terlinden, langs de Ninoofsesteenweg”, aldus Schelfhout.

Schepen van Mobiliteit Bart Welleman (N-VA) was akkoord om de zone 30 in Denderhoutem uit te breiden, maar zal eerst adviezen vragen aan de adviesraad verkeer en de politie. Na positief advies zal er een aanvullend politiereglement worden opgemaakt. Welleman diende een amendement in op het voorstel van Vlaams Belang waarin dat werd opgenomen. Zowel het amendement als het voorstel zelf werden unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF