menu
Word Lid
Kom jij ook naar onze nieuwjaarsreceptie?
Op onze nieuwjaarsreceptie van 27 januari, heeft de Haaltertse Vlaams Belang afdeling de
eer om niemand minder dan Barbara Pas te gast te hebben.Locatie: Middelkouter 10 te Haaltert (Zaal De Kouter).
Aanvangsuur: 19u30.

Indien dit nog nodig zou zijn, stellen we deze pittige Dendermondse luis in de Vivaldi-én NVA-pels toch nog graag even voor.Barbara werd geboren in Temse in het gezegende jaar 1981. De eerste schooljaren doorliep ze in Temse, waarna ze secundair onderwijs in Sint-Niklaas volgde. Haar Universitaire studies doorliep Barbara aan de KU Leuven, waar ze afstudeerde als handelsingenieur. Van thuis was en is zij Vlaamsgezind, het hoeft dan ook niet te verbazen dat Barbara zich in haar studententijd aansloot bij het KVHV in Leuven.Pas zetelt reeds sedert 2007 (zij was toen 26 jaar jong!) in de Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers. Van 2009 tot maart 2012 was zij voorzitter van de Vlaams Belangjongeren om dan in 2013 fractievoorzitter te worden van onze Vlaams Belangfractie in De Kamer. Een functie die zij tot op heden nog steeds uitvoert

Dat zij als fractievoorzitter van vele markten thuis is en in diverse commissies actief is, hoeft niet te verbazen, dat zij dé specialiste is de Commissie voor de Herziening van de Grondwet en de Hervorming van de Instellingen is nog minder verbazend. In laatstgenoemde commissie fungeert zij trouwens ook als ondervoorzitter.Barbara verrast in het Parlement op regelmatige basis vriend en vijand op retorisch én inhoudelijk vlak, minder bekend is echter dat zij haar politieke stem ook vertolkt als schrijfster. Nadat ze eerder het boek “De communautaire leegte” schreef, was zij ook co-publicist van het Corona-blunderboek (samen met de Vlaams Belang- fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, Chris Janssens).

Zeer recent kwam ze in de aandacht met de publicatie van haar boek “Bodemloos”, waar zij samen met Lode Vereeck de miljardentransfers vanuit Vlaanderen fijntjes fileert en het uitgeholde begrip “solidariteit” in het juiste perspectief plaatst. We kunnen dus stellen dat ze ook als politiek schrijfster uit de schaduw is getreden.Wij zijn dan ook oprecht fier om haar dus te mogen verwelkomen op 27 januari aanstaande, op onze Haaltertse bodem.

Tot dan!
Vlaams Belang Haaltert

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF