menu
Word Lid
Meerderheid volgt (deels) voorstel VB-fractie omtrent AED-toestellen
Onze fractie is tevreden dat het gemeentebestuur van #Haaltert ons voorstel (deels) volgt en overgaat tot de aankoop en plaatsing van deze toestellen. Echter blijven we van mening dat, ook met deze 3 extra toestellen, de beschikbaarheid van AED-toestellen in onze gemeente ruimschoots onvoldoende blijft. De spreiding van deze toestellen over het hele grondgebied op basis van een straal van maximaal 2 km is trouwens onvoldoende om deze op tijd te bereiken en in te zetten wanneer nodig.Hierbij ons integraal voorstel van gisterenavond:

Jan Schelfhout (voorzitter Vlaams Belang) lanceert voorstel tot aankoop en installatie van AED-toestellen te Haaltert.


“Jaarlijks overlijden in België 10.000 mensen aan een hartstilstand. Het is volgens de Vlaams Belang - fractie ook de verantwoordelijkheid van de overheid, in casu de gemeente, om hieraan te verhelpen.” Aldus Jan Schelfhout, voorzitter van en tevens gemeenteraadslid voor Vlaams Belang te Haaltert. “Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan in zo’n gevallen levensreddend zijn. De aankoop en het gebruik van AED toestellen zorgt ervoor dat we het aantal sterfgevallen drastisch zouden kunnen terugdringen.”Momenteel zijn er 10 AED-toestellen beschikbaar in de gemeente Groot-Haaltert, waarvan 4 toestellen op openbare plaatsen, maar ook 6 toestellen op privé-eigendommen.“Het is dan ook de mening van de Vlaams Belang-fractie dat dit aanbod ruimschoots onvoldoende is.”
“Onze fractie vraagt de gemeenteraad om zich akkoord te verklaren met de aankoop van 10 nieuwe AED-toestellen, dewelke allen op locaties geplaatst kunnen worden waar massabijeenkomsten mogelijk zijn. Deze plaatsen kunnen onder andere zijn: de sportsites (Voetbalstadion Den Deysel, voetbalterreinen van de Jonge Wolven, het terrein van FC Kerksken-Haaltert), maar ook aan de ingang van de kerken van alle deelgemeenten, aan het oude gemeentehuis van Haaltert (markt), aan de ingang van het gemeentehuis …”“AED toestellen zijn al te verkrijgen voor 1.950 EUR, wat de totale een investering dus op 19.500 EUR zou brengen. Tevens vragen wij ook aan de gemeenteraad om zich akkoord te verklaren om, zodra de COVID-maatregelen dit mogelijk maken, opleidingen te geven omtrent het gebruik van AED-toestellen waarop de Haaltenaar zich zou kunnen inschrijven.” concludeert Jan.
#hartveiligegemeente #BeschermOnzeMensen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF