menu
Word Lid
Oppositie vraagt éénmalige energiepremie voor Haaltertse gezinnen
BIJKOMEND AGENDAPUNT VOOR DE GEMEENTERAAD VAN 28/03/2022
Ingediend door de fracties Vlaams Belang , Centrumlijst voor Haaltert/Open Vld & Open en Liberaal.

We leven in een enorm grote crisis, zowel voor energie, maar ook wegens stijgende voedingsprijzen naar aanleiding van grondstoftekorten en de oorlog in Oekraïne, waarbij gezinnen voorschotfacturen tot 500 EUR à 600 EUR krijgen. Een verhoging van maar liefst 300 EUR à 400 EUR per maand. Velen krijgen de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt en zien zich genoodzaakt om op levensnoodzakelijke dingen te besparen.Energie is geen luxeproduct maar een alledaagse noodzakelijkheid, denken we maar aan persoonlijke hygiëne, wasmachines, warm water, ....

Er zijn reeds door de federale -en Vlaamse overheid een aantal maatregelen genomen om de mensen te helpen, maar deze zijn niet doortastend genoeg om iedereen te steunen.Ook wij, als lokale overheid, hebben een verantwoordelijkheid en kunnen beleidsmatig onze inwoners helpen om deze moeilijke periode door te komen.De lokale overheid kan dossiers, projecten, … ed. uitstellen, we denken bvb. aan het afbreken en heropbouwen van de openbare bibliotheek in Haaltert, en deze budgetten gebruiken om onze burgers te helpen in deze zeer moeilijke periode. Uitstel voor dit project is geen afstel, dit project kan nog steeds in 2024 opgestart worden of over de volgende verkiezingen geheven worden.Een éénmalige premie per gezin kan hier een groot “handje” helpen.

Vraag: De fracties Vlaams Belang, Centrumlijst voor Haaltert/Open VLD en Open en Liberaal vragen dan ook aan de gemeenteraad om in te stemmen met een éénmalige premie van 250 EUR per gezin en vragen om opdracht te geven aan het college van burgemeester en schepen om dit uit te voeren.Besluit:De gemeenteraad gaat akkoord om een éénmalige premie van 250 EUR per gezin in Haaltert uit te keren als ondersteuning om de grote energiekosten te helpen dragen en geven opdracht aan het college van Burgemeester en schepen om de praktische uitvoering te garanderen.
#BeschermOnzeMensen #vlaamsbelanghaaltert #socialevolkspartij #inflatie #energieprijzen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF